facebook

Жителька Івано-Франківська померла від дифтерії?

За попередніми даними, жителька івано-Франківська колишня вчителька школи-дитсадка ім. Софії Русової, що на вул. Василіянок, могла померти від нині рідкісної на Прикарпатті дифтерії.

difteriya



Жінку поховали 18 грудня і, наскільки нам відомо, попередили людей, котрі прийшли провести її в останню путь, не контактувати з тілом під час прощання, пише Галичина.

Ця подія викликала значний резонанс в Івано-Франківську, хоча, як зазначила позаштатний епідеміолог департаменту охорони здоров’я ОДА в Івано-Франківській області Марія Бойко, остаточної відповіді бактеріологічної експертизи з приводу причини смерті жінки ще немає.

Проте як тільки виникла підозра на дифтерію, було одразу проведено відповідні санітарно-епідеміологічні заходи в школі-дитсадку, де викладала покійна, хоча вона звільнилася з роботи ще 7 грудня.

На момент підготовки цього матеріалу там ще працювали фахівці Івано-Франківської міської санепідемстанції. Також обстежують учнів класу в школі, де вчиться син жінки, рідних та близьких, знайомих, котрі останнім часом контактували з покійною.

За словами Марії Бойко, останній випадок дифтерії на Прикарпатті було зафіксовано майже два роки тому в Тисменицькому районі.

Захворіла теж молода жінка, але, на щастя, її вдалося вилікувати.

Читайте також:  Дифтерія на Прикарпатті: медики підозрюють у жінки небезпечну хворобу

Шукайте деталі в групі Facebook