facebook

Порошенко обговорить з керівництвом ЄС скасування віз

Заплановані зустрічі з президентом Євроради Дональдом Туском, головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером і Мартіном Шульцем.

1728205



Президент України Петро Порошенко 16-17 грудня відвідає з візитом Брюссель. За словами Порошенка, ключовою темою переговорів стане питання безвізового режиму Києва з Євросоюзом.

Також він має намір обговорити в Брюсселі продовження санкцій ЄС проти Росії і співробітництво України з ЄС у сфері реформ.

У ході поїздки Порошенко зустрінеться з президентом Європейської ради Дональдом Туском, головою Європейської комісії (ЄК) Жан-Клодом Юнкером і головою Європарламенту Мартіном Шульцем.

Візит відбудеться напередодні публікації підсумкового звіту Єврокомісії щодо виконання Києвом умов для надання безвізового режиму. Такий звіт TR повинна була опублікувати перед візитом Порошенка – 15 грудня – проте дата публікації була перенесена на більш пізній час.

Крім того, поїздка відбудеться напередодні набуття чинності економічної частини угоди про асоціацію, яка була ратифікована парламентами України та ЄС восени минулого року. Політична частина угоди вже діє в режимі тимчасового застосування, економічна частина запрацює з 1 січня 2016 року.

Читайте також:  Порошенко назвав московських бойовиків на Донбасі «повстанцями»

Шукайте деталі в групі Facebook