facebook

Яценюк: Україна скоротила споживання газу на 25%

Прем’єр розповів, скільки вдасться заощадити на газі в цьому опалювальному сезоні.

1727042



Україна скоротила споживання газу на 25% і завдяки цьому економить $11 мільйонів щодня, заявляє Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

“Кожен день ми з вами споживаємо на 25% газу менше, ніж торік. На 11 мільйонів доларів менше кожен день ми платимо за газ… Протягом опалювального сезону Україна додатково збереже 2 млрд американських доларів, які раніше ми платили російському “Газпрому” , – сказав Яценюк в передачі “10 хвилин із прем’єр-міністром”, що вийшла в ефір у неділю, 13 грудня.

Він також зазначив, що Україна купує газ у європейських компаній вдвічі дешевше, ніж раніше у “Газпрому” – в середньому по $250 за 1 тис. куб. м.

“Ми наповнили наші газові сховища. Ми погасили борги. І ми подали на Росію до суду за несправедливий газовий контракт і за несправедливий контракт щодо транзиту природного газу територією України”, – сказав глава уряду.

Яценюк також зазначив, що вже 5 мільйонів українських сімей, тобто майже 15 мільйонів громадян, отримують енергетичні субсидії “на те, щоб заплатити за ринкові і зважені тарифи” за енергоносії.

Нагадаємо, раніше Яценюк заявляв, що Україна через 10 років буде експортувати газ.

Читайте також:  Рада поставила під загрозу отримання $3 млрд кредиту від МВФ і СБ

Шукайте деталі в групі Facebook