facebook

“Зачистка” в Красногорівці: з’явилося повне відео

Внаслідок перевірки в місті було затримано 84 людини.

1725903


Вчора СБУ здійснила спецоперацію із запобігання терактів у Красногорівці Донецької області.

Як пише видання ЛІГАБізнесІнформ, диверсанти планували теракти під час роздачі гуманітарної допомоги для картинки російських ЗМІ.

Зазначається, що рано-вранці в місто зайшли більш як 600 оперативників і 60 одиниць техніки, було перекрито всі в’їзди і виїзди з міста. Контррозвідка використовувала дрони для спостереження за місцевістю. Перевірка здійснювалася “від дверей до дверей” – перевіряли кожну адресу. Внаслідок перевірки було затримано 84 людини.

Під час спецоперації працювали спеціально підготовлені групи, щоб у місті не здійнялася паніка. Оперативники паралельно проводили зустрічі в школах та інших закладах, роздавали інформаційні матеріали і гуманітарну допомогу, подарунки та частування. Одночасно з цим бійці забезпечували безпеку дітей і цивільних у разі спроб взяти заручників.

“Одночасно з адресною перевіркою була відпрацьована оперативна інформація про теракт і проведено затримання двох терористів, які, можливо, причетні до підготовки вибуху в школі. У терористів вилучено гранати, зброю і підроблену валюту. Вибухівка, за допомогою якої планувався теракт, була знешкоджена”, – йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні в СБУ повідомили, що під час спецоперації в Оболонському районі було застрелено громадянина Росії. Він відстрілювався з автоматичної зброї і поранив двох співробітників спецпідрозділу Альфа, але потім був знешкоджений. Один із поранених на Оболоні силовиків помер.

Читайте також:  Чи заборонять дітям ухилянтів вступати до вишів: у Раді зробили заяву

Шукайте деталі в групі Facebook