facebook

Учасник шоу “Зважені та щасливі-5” помер від інфаркту

Вчора ввечері на СТБ під час ефіру “Зважені та щасливі-5” оголосили, що один з учасників, який в цьому епізоді покинув проект, пішов з життя. Це сталося не на проекті.

24118214



Ігор Пашинський був удома півтора місяці (проект йде в записі) і продовжував худнути, щоб виглядати гідно на фінальному зважуванні. Але, на жаль, серце не витримало. Ігор Пашинський — старший з братів, які брали участь з ним у проекті. З Андрієм і Сашком вони були дуже близькі. У них навіть будинку по сусідству, пише ”Комсомольська правда”.

Ігор завжди був прикладом для братів — служив у десантних військах, був сильний і сміливий. Коли прийшов з армії, Андрій і Саша хвалилися ним і пишалися. Потім Пашинський працював у міліції. Коли вибухнула ЧАЕС, поїхав на ліквідацію, трудився в 30-кілометровій зоні. Після цього почав хворіти і набирати вагу. Потрапив до лікарні з цукровим діабетом другого типу. Ігор вирішив йти на проект, бо розумів: така вага може стати причиною інвалідності.

На проект 52-річний Ігор Пашинський прийшов з вагою 193 кг при зрості 176 см. Коли йшов з проекту на 13-му тижні, ваги показували мінус 37 кг. Удома за півтора місяці Ігор скинув ще 14 кг, дійшовши до позначки 142 кг. Він мріяв схуднути до 90 кг.

Як розповіла керівник проекту “Зважені та щасливі” Наталія Щербина, всі потенційні учасники, відібрані під час кастингу, обов’язково проходять ретельний медогляд у лікарів: терапевт, кардіолог, пульмонолог. Кожен здає кров на розгорнутий аналіз і сечу. Всіх учасників обов’язково перевіряють на гепатит та ВІЛ. І тільки після висновку лікарів приймається рішення по кожному претенденту — може людина брати участь у проекті, або йому не дозволяє стан здоров’я. Ігор Пашинський був у групі з середнім рівнем ризику. У його медичному висновку зазначено, що він може виконувати навантаження під контролем лікаря.

Читайте також:  У Тернополі на Різдвяні свята мати застала мертву доньку у зачиненій квартирі

У таборі схуднення, за словами керівника проекту, з учасниками цілодобово знаходиться лікар, у якого є весь необхідний набір медикаментів для кожного. Під час випробувань на знімальному майданчику чергують швидкі. Вибувши з проекту, учасники також не залишаються один на один зі своїм схудненням. Вони отримують від проекту абонементи в зал і персональних тренерів, яких підбирають, консультують і координують тренери “Зважених…”. Дружина Ігоря Пашинського розповіла, що зранку він був на тренуванні, ввечері ходили на річку купатися.

”Він нормально себе почував, — розповідає Галина Пашинська. — А вранці йому стало погано. Боліла голова. Він мені каже: “Я, напевно, не буду тебе проводжати, полежу”. Об 11 подзвонив і сказав, що йому погано. Ігор ніколи раніше такого не казав!”

У лікарню він поступив з виразковою кровотечею. Це був початковий діагноз. Але потім з’ясувалося, що це у нього починався обширний інфаркт.

”Розтин показав, що спочатку неправильно було встановлено діагноз, неправильно призначено лікування. Йому ставили крапельниці, щоб зупинити виразкову кровотечу, і дуже багато, а цього робити було не можна… Ще халатність. У людини зупиняється серце, а ніде нікого немає. Нікого! Лікуючого лікаря немає! Дуже важко згадувати”, — каже вдова.

У результаті чоловікові поставили діагноз “ішемічна хвороба серця”.

“Я питала у лікарів безпосередньо про проект: чи не приніс він шкоди. Лікар сказав нам “ні” і додав, що навпаки, якби Ігор не пішов на проект і не скинув вагу, він би не прожив і цього часу”, — додала жінка.

Галина Пашинська розповіла про останні дні і лікування чоловіка.

”Ігор повернувся додому щасливим і радісним, він дуже хотів жити. Приїхав з надією, що схудне ще. У нас була така мета, — каже Галина. — Він перестав боятися людей і ховатися від них, хотів бути на виду. Він дійсно був щасливий — це багато хто помітив. Вперше бачила чоловіка таким за багато років! Він мені казав: “Я роблю це все для тебе”. І мене його слова окриляли. Я йому допомагала. Ми були скрізь удвох. Ці півтора місяці після проекту ми були щасливі, як, напевно, в перші дні свого подружнього життя”.

Читайте також:  На Харківщині жінка народила мертву дитину та пів року тримала її тіло у сараї

Шукайте деталі в групі Facebook