facebook

У МОН розповіли, чи підвищать учителям зарплату у 2025 році

Заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків повідомив, що у проєкті закону про бюджет на 2025 рік видатки на зарплати вчителям залишаться на рівні 2024 року.




На зарплати вчителям на 2025 рік заклали близько 103 мільйонів гривень освітньої субвенції, що, на думку профспілки, не відповідає гарантованим умовам та запланованому розміру мінімальної зарплати.

Не так давно міністр освіти і науки України Оксен Лісовий зазначав, що середня зарплата вчителя у нашій країні становить 12 тисяч гривень. Залежно від навантаження, вона може бути більшою або меншою.

Однак учителі сподіваються на підвищення оплати праці. Заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків розповів УП, чи відбудеться це підвищення наступного року.

Чи підвищать учителям зарплату у 2025 році
Посадовець заявив: у проєкті закону про бюджет на 2025 рік на зарплати вчителям заклали видатки на рівні 2024 року.

Попри те, що кількість учнів у школах зменшується, але сума коштів разом з освітньою субвенцією, закладена у проєкті Закону про держбюджет (на 2025 рік – ред.), який ще має ухвалити Верховна Рада, – на тому ж рівні, що і минулого року,
– уточнив він.

Скільки коштів передбачили на зарплати вчителям на 2025 рік
На зарплати вчителям на наступний рік заклали близько 103 мільйонів гривень освітньої субвенції.
Цифра, якщо порівняти з 2024 роком, не змінилася.
У Профспілці працівників освіти і науки зазначають, що на сьогодні найнижчий посадовий оклад педагога становить лише 6080 гривень проти гарантованих 24 000 гривень в умовах запланованого на 2025 рік розміру мінімальної заробітної плати 8000 гривень.
Також підтримують пропозиції щодо встановлення з 1 січня 2025 року мінімальної заробітної плати в розмірі 10905 гривень.

Читайте також:  Яку зарплату отримують учителі початкових класів в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.