facebook

Заступниця Лісового назвала середню зарплату вихователів в Україні

Середня заробітна плата вихователів в Україні на січень 2023 року варіюється від 9382 гривень (молодий вихователь без категорії та стажу) до 13 325 гривень (вихователь вищої категорії).




Новий закон про дошкільну освіту дозволить засновникам державних і комунальних садочків самостійно встановлювати посадові оклади, доплати та грошові винагороди, що може покращити умови праці вихователів.
Станом на вересень 2024 року дитсадки забезпечені кадрами на 92%, з загальним відсотком вакансій вихователів на рівні 8% (5640 ставок).

На сьогодні в Україні молодь неохоче вступає у виші на спеціальність “Дошкільна освіта”. Однак у Міносвіти взялися змінювати ситуацію.

Новий закон про дошкільну освіту заклав підґрунтя для покращення умов праці вихователів та підвищення зарплати за той самий час роботи з дітьми. Про це заявила заступниця глави Міносвіти України Євгенія Смірнова ZN.UA.

Яку зарплату отримують вихователі в Україні
Посадовиця каже, що станом на січень цього року середня заробітна плата (з урахуванням надбавок за престижність, сумлінну працю, вислугу років, допомоги на оздоровлення, із десятивідсотковим підвищенням) становить:

9382 гривень – молодого вихователя без категорії та стажу роботи;
11 672 гривень – вихователя другої категорії;
12 499 гривень – вихователя першої категорії;
13 325 гривень – вихователя вищої категорії.

Смірнова при цьому назвала важливий плюс нового закону.

Засновники державних і комунальних садочків можуть самостійно встановлювати посадові оклади, доплати, надбавки та грошові винагороди в розмірі, що перевищує визначений Кабміном, а також установлювати для педагогічних працівників додаткові винагороди й допомоги,
– уточнила заступниця Лісового.

І додала, що станом на вересень 2024 року дитсадки забезпечені кадрами на 92%; загальний відсоток вакансій вихователів – 8% (5640 ставок).

Читайте також:  Коштів на зарплати вчителям не вистачає: чи будуть затримки з виплатами

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.