facebook

Учителі в Україні хочуть змінити сферу діяльності: назвали причини

Українські вчителі очікують підвищення зарплати, проте коштів на це поки немає через пріоритет фінансування оборони країни.




Низька зарплата є головною причиною, чому педагоги прагнуть знайти роботу в іншій галузі, але також і через стрес, професійне вигорання і бюрократизацію.
Згідно з дослідженням, у якому взяли участь близько 54 тисяч учителів, протягом найближчих 2 років 4,5% освітян планують змінити сферу діяльності.
Особливо низька зарплата у молодих вчителів, які не мають досвіду і не отримують додаткових надбавок.

Українські вчителі очікують на підвищення зарплати. Однак у Міносвіти України зазначають, що коштів на це поки немає, адже гроші скеровують на оборону країни.

Саме низька зарплата є однією з причин, чому педагоги прагнуть знайти роботу в іншій галузі. Однак вона не є єдиною, пише Education.ua.

Чому педагоги в Україні хочуть перейти на іншу роботу
Українські вчителі також найчастіше звільняються зі школи через такі причини:

стрес;
професійне вигорання;
бюрократизація.
Відповідно до результатів дослідження, у якому взяли участь близько 54 тисяч учителів, протягом найближчих 2 років 4,5% освітян планують змінити сферу діяльності. Більшість каже, що це через низьку зарплату.

Зокрема, мала зарплата – у молодих вчителів, які прийшли на роботу в школу відразу після закінчення вишу. У них ще немає досвіду, тож зазвичай класне керівництво чи надбавку вони відразу не отримають.

Читайте також:  Вчителі скептично ставляться до рівня володіння українською мовою своїх учнів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.