facebook

Чи підвищать зарплату вчителям у 2025 році: чого ж очікувати

Заступник міністра фінансів України Роман Єрмоличев повідомив, що зарплати вчителів у 2025 році не зростуть через необхідність спрямування внутрішніх резервів на оборону країни.




На зарплати вчителів на 2025 рік заклали близько 103 мільйонів гривень освітньої субвенції, що не відрізняється від суми на 2024 рік.

Учителі в Україні з нетерпінням очікують на підвищення зарплати. Однак в уряді кажуть, що наступного року сума оплати праці педагогів не зросте.

Про це в етері національного телемарафону повідомив заступник міністра фінансів України Роман Єрмоличев, передає Освіта 24. Він також назвав причину.

Чи підвищать освітянам зарплату у 2025 році
Посадовець повідомив, що розмір зарплати вчителів, як і інших працівників бюджетної сфери, не зміниться наступного року, якщо порівнювати з 2024.

Хочу наголосити, що ми як держава на сьогодні не можемо дозволити підняти рівень заробітної плати, враховуючи необхідність спрямування усіх внутрішніх резервів на потреби оборони,
– заявив Єрмоличев.

Він також назвав пріоритети у сфері освіти. Це:

розвиток Нової української школи;
побудова укриттів, аби учні могли вчитися очно;
придбання шкільних автобусів.

Скільки коштів передбачили на зарплати вчителям на 2025 рік
На зарплати вчителям на 2025 рік заклали близько 103 мільйонів гривень освітньої субвенції.
Цифра, якщо порівняти з 2024 роком, не змінилася.
У Профспілці працівників освіти і науки зазначають, що на сьогодні найнижчий посадовий оклад педагога становить лише 6080 гривень проти гарантованих 24 000 гривень в умовах запланованого на 2025 рік розміру мінімальної заробітної плати 8000 гривень.
У Профспілці підтримують пропозиції щодо встановлення з 1 січня 2025 року мінімальної заробітної плати в розмірі 10905 гривень.

Читайте також:  Вчителі залишаться без зарплат: деталі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.