facebook

Відведення озброєнь біля Маріуполя завершено

У штабі АТО зазначають, що процес відведення озброєння відбувався синхронно з сепаратистами.

1709084



У секторі “М” (навколо Маріуполя Донецької області) завершилося відведення з переднього краю оборони озброєння калібром менше 100 мм, повідомляє прес-центр штабу АТО.

“Останнім етапом відводу легкої артилерії стала передислокація 6 листопада мінометів калібру 82 мм. Озброєння відводилося з трьох напрямків на певну мінським домовленостям відстань – 15 і більше кілометрів”, – йдеться в повідомленні.

У штабі АТО зазначають, що процес відведення озброєння відбувався синхронно з сепаратистами.”Контроль виконання ними цих зобов’язань здійснювали представники місії ОБСЄ”, – зазначають у штабі.

У прес-центрі також нагадали, що процедура відведення танків і артилерії, калібром менше 100 мм від лінії зіткнення почалася в секторі “Г” з 21 жовтня. Першими на запасні позиції були переміщені танки, через тиждень – гармати.

“Зараз підрозділи здійснюють обслуговування техніки та озброєння і готуються до зими”, – сказано в повідомленні.

У свою чергу, за підсумками зустрічі в Берліні глави МЗС нормандської четвірки заявили, що відведення важкого озброєння на Донбасі повинне завершитися до початку грудня.

Зазначимо, відведення мінометів в Донецькій області розпочалося напередодні. В ОБСЄ заявили, що фіксують порушення при відведенні озброєнь на Донбасі. У свою чергу, в МЗС РФ відзначили позитивну динаміку в області припинення вогню і розведення конфліктуючих сторін на сході України.

Читайте також:  Школярка на очах однолітків стрибнула з багатоповерхівки у Маріуполі

Шукайте деталі в групі Facebook