facebook

Стосується всіх учнів: вже офіційно роз’яснили носити шкільну форму чи ні

Учням пояснили, чи обов’язково носити шкільну форму




Заборона учню відвідувати заняття через відсутність шкільної форми порушує його право на освіту, заявляє Служба освітнього омбудсмена. Ця інформація була розміщена у соціальній мережі Фейсбук на сторінці омбудсмена.

“У Службу освітнього омбудсмена знову надходять звернення, а соціальних мережах поширюються повідомлення від батьків про примус учнів носити шкільну форму чи певну форму одягу на кшталт “білий верх, чорний низ”.

Батьки повідомляють про шкільні “рейди” під час занять на вигляд учнів, які здійснюють педагогічні працівники, адміністрація шкіл. Дітей не допускають або усувають від занять на вигляд”, – йдеться в повідомленні Служби омбудсмена.

У зв’язку з цим у відомстві закликають педагогів та адміністрацію навчальних закладів припинити всі заходи щодо перевірки одягу учнів.

Служба освітнього омбудсмена нагадує, що одяг для школи – це вільний вибір дитини та її батьків, а єдиними рекомендаціями до такого одягу є охайність, відповідність сезону та зручність.

“Жодні вимоги щодо стилю, кольору або інших атрибутів шкільного одягу неприпустимі та незаконні… Заборона відвідувати учнями заняття через відсутність обов’язкової шкільної форми або “не такий одяг для школи” порушує його право на освіту”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, у відомстві зазначили, що усунення від занять та направлення дитини додому для перевдягання під час освітнього процесу може призвести до загрози життю та здоров’ю дитини.

Читайте також:  Як вам: якщо знання не дає школа, то дадуть репетитори

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.