facebook

Тотальне скасування бронювання на тлі мобілізації, названо список категорій з втраченою відстрочкою: ТЦК, повістки

Наприкінці серпня Рада підтримала у цілому законопроєкт з новими правилами відстрочки, відповідно до якого низка категорій втратила право на відстрочку.



Як інформує “ТСН”, згідно до змін, право на відстрочку втрачають такі категорій українців, як:

Студенти та аспіранти заочної або вечірньої форми навчання, а також ті, хто здобуває другу чи третю вищу освіту.

Багатодітні чоловіки з заборгованістю по аліментах.

Особи, які доглядають чоловіка або дружину з інвалідністю III групи. Батьки-одинаки, якщо мати не позбавлена батьківських прав, не є померлою або зниклою безвісти, та не відбуває покарання. деякі чоловіки, які доглядають за особами з інвалідністю І та II групи (якщо немає інших працездатних членів сім’ї, які можуть здійснювати догляд).

Є винятки. Особи, що працюють на підприємствах та організаціях Міністерства оборони. Особи зі статусом “обмежено придатний”, через скасування цієї категорії. Чоловіки, які за повторної військово-лікарської комісії були визнані здоровими (ті, що мають свідоцтва про I та II групи інвалідності, видані після 24 лютого 2022 року, повинні пройти медогляд повторно).
Тим часом одна категорія громадня, навпаки, отримала право на відстрочку. Це йдеться про військовозобов’язаних, у яких неповнорідний брат чи сестра загинули або зникли безвісти на війні. Раніше вона надавалася лише коли йшлося про повнорідних родичів.

Читайте також:  Адвокат роз'яснив, що буде за ухилення від мобілізації після штрафу в 25 тисяч гривень

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.