facebook

Восени розпочнеться: мобілізація стане дистанційною – забрати будь-кого зможуть онлайн

У додатку “Резерв+” вже восени планують впровадити онлайн-рекрутинг. Водночас електронних повісток там не буде, заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко, передає УП.



“Восени 2024-го в “Резерв+” очікуються нові функції. Міністерство оборони планує запустити онлайн-рекрутинг на базі застосунку. За словами Черногоренко, завдяки цій функції люди зможуть долучитися до війська за власним бажанням, але відповідно до запиту, який формуватиме Генеральний штаб ЗСУ”, – йдеться в повідомленні.

Водночас, за словами Черногоренко, Міноборони не збирається впроваджувати електронні повістки, оскільки наразі для цього немає законодавчої основи.

Нагадаємо, через активність ЗСУ на кордоні оголосили евакуацію жителів Красноярузького р-ну Бєлгородської області. Після майже тижня з початку Курської операції українські воїни досягли значних успіхів.

Зокрема, станом на зараз близько 155 км² під контролем ЗСУ. Повідомляється також, що західні партнери допомагали планувати наступ на Курську область. Крім того, Міноборони рф видає старі відео за “успішні удари” по ЗСУ на Курщині, а Герасимов бреше Путіну про успіхи.

“Росія стягнула значні сили в регіон, але ЗСУ встигли досить добре закріпитися, і зараз наступ може перейти в позиційну війну (принаймні в напрямку Суджі). Також повідомляється, що ЗСУ зайшли в Мартинівку та Гордіївку.

Читайте також:  Мобілізація: українські чоловіки можуть легально виїжджати за кордон через систему “Шлях“

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.