facebook

Мінімум 20 учнів у класі: у МОН змінять умови для дистанційної роботи шкіл

Мінімум 20 учнів у класі, наявність щонайменше одного класу для всіх років навчання: з 1 до 9 або з 5 до 11 класу (або з 8 до 11 для ліцеїв) та навчання, яке проходить синхронно з використанням цифрових інструментів — такими є нові умови для дистанційної роботи шкіл.



Про це повідомили у МОН.

Її почнуть впроваджувати у 2024/2025 навчальному році (оновлено). Там зазначили, що учнів на екстернатній або сімейній формі не враховують при підрахунку наповненості дистанційних класів. А дистанційні класи зможуть існувати у повністю дистанційних школах або закладах очного/змішаного типу за умови наявності обладнання для якісної роботи онлайн. Якщо в громаді жодна школа не може виконати наведені вище вимоги, то визначається одна школа, яка функціонує без дотримання вимог. Якщо в громаді жодна школа не може виконати вимогу 20 учнів на 1 дистанційний клас за будь-яким роком навчання, то клас цього року навчання відкривається в обраній одній школі без вимог до його наповненості.

«Сьогодні понад 600 000 учнів навчаються дистанційно. Частина з них проживає за кордоном, решта — на тимчасово окупованих територіях. У кожної категорії учнів свої потреби та виклики, але проблема одна — недостатня якість освіти», — зазначають у МОН.

Для того щоб це виправити, діти за кордоном навчатимуться за програмою з українознавчим компонентом. Для дітей на тимчасово окупованих територіях діятиме програма педагогічного патронажу, за якою кожна дитина буде займатися з учителем індивідуально. А в громадах, де є школи з укриттям і дозволяє безпекова ситуація, діти повернуться до очного. Відтепер це складові нової політики «Школа офлайн». Її мета — повернути дітей до безпечного очного навчання, а там, де це неможливо, — створити умови для якісної та ефективної дистанційної освіти.

Читайте також:  Закриття шкіл із малою кількістю учнів: МОН оприлюднило роз'яснення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.