facebook

Порівняно з 2023 роком. Вчителі почали рідше спілкуватися українською мовою на уроках і під час перерви

78% вчителів спілкуються під час уроків українською мовою. Натомість у 2023 році таких педагогів було 82%, що свідчить про зменшення кількості працівників освіти, які послуговуються державною. За даними опитування школярів, така ж ситуація відбувається і під час перерви.

Такі дані повідомив голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак на презентації дослідження. Крім того, на 4% знизилася частка вчителів, які зазначали, що вони навчають та задають домашні завдання лише українською мовою.



“Відповіді учнів та учениць засвідчили, що 78% вчителів спілкуються під час уроків тільки українською мовою (минулоріч – 82%), а 69% респондентів зазначили, що таке саме спілкування відбувається і під час перерви (74% у минулому навчальному році), 5% вказали, що вчителі на перервах спілкуються як українською, так і російською однаковою мірою”, – сказав Гурак.

Натомість батьки повідомили, що у 93% закладів освітній процес відбувається виключно державною мовою, так само, як і спілкування вчителів. У спілкуванні з колегами 88% вчителів підтримують розмову лише українською мовою, а 9% — переважно українською.

Читайте також:  Держава витратить 1 млрд на ноутбуки для вчителів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.