facebook

Долар збили на льоту: банки та обмінки різко змінили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 5 липня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 40,5458 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 43,7814 гривень за 1 євро.



В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Курс валют на в банках на 5 листопада 2024 року!
Як і обіцяли фінансові експерти, початок липня не піде на користь гривні. Після невгамовних коливань та дикого росту, долар та євро таки пішли на спад.

Користуючись моментом та маючи змогу відволіктися з функцією регулятора валютного рику, Національний банк України взяв курс на реформування споживчої сфери.

Банки збільшують комісію (або запроваджують її) за перекази з карток свого банку на картки клієнтів до інших банків. Якщо раніше цим грішили держбанки і лише деякі з великих та середніх банків, то тепер це явище набирає обертів. Таким чином банкіри не тільки отримують додаткові доходи при переказах коштів людьми зі своїх карток, а й стримують, граючи на жадібності клієнтів, кількість грошей, що переводяться з банків фізособами до інших фінустанов.

 

Курс валют в обмінках на 5 листопада 2024 року!
Також, через анонсовані підвищення податків частина малого та середнього бізнесу починає знімати кошти зі своїх рахунків готівкою за різними схемами. Отже, збільшаться абсолютні суми комісій, які отримуватимуть банки при знятті клієнтами готівки зі своїх рахунків.

Якщо до цього додасться ще й обмеження на загальну суму з картки на картку клієнтів-фізособ на місяць, це опосередковано також призведе до відходу частини розрахунків фізосіб у кеш. А щоб зняти готівку, фізособи платитимуть банкам комісії за зняття, що додасть доходів банкам за цією статтею.

Читайте також:  Долар продовжує кошмарити всіх: банки і обмінки знову змінили курс валют

А як будуть розвиватися події валютного ринку насправді та як відбуватиметься формування його цінової політики, читайте в щоденних новинах на порталі «Стіна».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.