facebook

Підвищення податків прямо в липні, влада готує зміни: до чого готуватися українцям у найближчі місяці

Українцям готують підвищення податків. Це вже вирішене питання. Наразі невідома лише точна дата, з якої доведеться платити більше. Ймовірно, це може статися вже у липні.



Як інформує “Today.ua”, незважаючи на непопулярність такого рішення, влада, очевидно, не буде довго зволікати із підвищенням податків, адже в бюджеті нічим заповнити велетенські прірву у 400 мільярдів гривень. Отже податки підвищать, інакше цю діру ніяк не заповнити.

Як зміняться податки

Вирішено підвищити військовий збір. Зараз він становить 1,5%, а відповідно до планів має бути 5%. Цей податок буде платитись із зарплати усіх найманих працівників, бо він фактично є частиною податку на доходи фізичних осіб. Тобто з кожного українця братимуть додатково 3,5% податку. Таке підвищення військового збору, відповідно до підрахунків, має збільшити надходження до бюджету приблизно на 94 мільярди.

Зросте ПДВ. Податок на додану вартість платиться не з зарплати найманих працівників. Його платять роботодавці. Зараз ПДВ дорівнює 20%. І поки що остаточно не вирішено, на скільки його підвищать. Розглядають два варіанти: 2% або 3. Відомо, що підвищення ПДВ на 1% дає додатково в казну близько 40 мільярдів гривень. Отже, якщо його підвищать на 3%, то це дасть 120 мільярдів. В сумі підвищення військового збору та підвищення ПДВ допоможе додатково залучити понад 200 мільярдів гривень.

Де взяти ще стільки ж, поки що невідомо. Кажуть, що такий результат може дати економічне бронювання. У цьому випадку, якщо бронювання дозволять і ФОПам, то це може дати ще 200 мільярдів до бюджету.
Доходи від економічного бронювання поки що під питанням

Втім, історія з економічним бронювання депутатами та урядом ще не дописана до кінця. Цю ідею дуже несхвально сприймають у суспільстві. Через це влада вагається у доцільності такого виду бронювання. Але велика бюджетна нестача може спонукати можновладців до непопулярних рішень.

Читайте також:  В італійських в'язницях засуджені отримають право спілкуватися з родичами через Skype

Втім, і саме підвищення податків популярним не назвеш. Але українці фактично опинились у безвиході: плати більший податок або йди воювати – третього варіанту немає. Тому, ймовірно, більшість обере податки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.