facebook

Почнеться після війни: всіх, хто має квартири, торкнуться серйозні зміни

Ціни на квартири зростуть, це неминуче




В Україні зростуть ціни на квартири у новобудовах. Різке подорожчання очікується після війни, проте ціни через подорожчання будівництво плавно зростатимуть і раніше. Даною інформацією ділиться Оглядач.

Кількість готового житла для покупки швидко зменшується. Згодом, коли доступних до продажу квадратів у готових чи майже готових будинках не залишиться, ситуація вирівняється.

“У нас будуть нові ціни, які будуть істотно вищими за вартість нерухомості у 2021 році”, – пояснює Ганна Лаєвська, комерційний директор “Інтергал-Буд”.

Як стверджують фахівці, після перемоги в Україні активно розвиватиметься іпотека, зростатиме попит. Крім того, на початок цього року, за підрахунками KSE, сума збитків внаслідок руйнування житлових будинків уже сягнула 58,9 млрд доларів. Замість зруйнованих будинків потрібно буде будувати нові.

“У розрізі угод нашої компанії продажі з метою заробітку досягають 15-20%. Після війни кількість таких операцій значно зросте. І не лише внаслідок активізації українських інвесторів. Вітчизняним ринком первинки активно цікавляться іноземні інвестори”, – розповідають у “Інтергал-Буд”.

Від подорожчання нікуди не втекти. Спочатку він відбуватиметься за рахунок подорожчання собівартості будівництва та стримуватиметься низькою купівельною спроможністю та відносно невеликим попитом. Проте відразу після війни ціни впевнено зростатимуть разом із попитом.

Точні прогнози щодо того, як розвиватиметься ситуація, зробити вкрай складно. Ті, хто зараз купує нерухомість, з одного боку, беруть на себе більше ризиків у період повномасштабної війни, а з іншого – одержують можливість придбати нерухомість до можливого значного подорожчання.

Читайте також:  Минулої доби в Івано-Франківську обікрали чотири квартири

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.