facebook

Надбавки вчителям у 2024: скільки платять за перевірку письмових робіт

Педагогічні працівники навчальних закладів мають можливість отримувати високу зарплату завдяки різним надбавкам.




Робота вчителя є надзвичайно відповідальною та складною, вимагаючи не лише глибоких знань, але й значних зусиль та часу. Для забезпечення належної оплати праці педагогів, окрім базової ставки заробітної плати, передбачені різні надбавки та доплати. Зокрема, вони мають можливість отримати додаткові кошти за перевірку письмових робіт.

Редакція сайту Новини Pro пропонує більше дізнатися про розмір цих доплат.

Що відомо про доплату за перевірку зошитів
Розміри доплат за окремі види педагогічної діяльності у державних і комунальних закладах та установах освіти встановлюються відповідно до Постанови № 1391. Однією з таких доплат є компенсація за перевірку письмових робіт, яка надається вчителям залежно від предмета та класу, в якому вони працюють.

Розмір доплати за перевірку письмових робіт може варіюватися:

1. У підготовчих та 1-4 класах: 15% незалежно від навантаження.

2. У 5-12 класах: від 10% до 20% залежно від предмета:

20% – мова й література;
15% – математика;
10% – іноземна мова, креслення, технічна механіка.
Скільки можна отримати за перевірку письмових робіт
Розглянемо приклад вчителя української мови та літератури 3 розряду у загальноосвітній школі, який має досвід роботи менш ніж три роки та викладає 16 навчальних годин на тиждень.

Заробітна платня такого вчителя становить 8 792,53 гривні на місяць до оподаткування. Це складається з базового окладу у розмірі 7 327,11 гривні та додаткової доплати у 20% за перевірку письмових робіт, що дорівнює 1 465,42 гривні.

Цей приклад свідчить про те, як доплати за перевірку письмових робіт можуть суттєво вплинути на загальний розмір заробітної плати вчителя.

Читайте також:  Бути вчителем невигідно? На які пенсійні виплати можуть розраховувати вчителі у 2023 році

Раніше редакція сайту Новини Pro з’ясувала, скільки платять роботодавці вчителям в приватних навчальних закладах. Також пропонуємо дізнатися, який розмір заробітної плати отримуватимуть педагогічні працівники влітку 2024 року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.