facebook

Нові правила мобілізації: де служитимуть чоловіки з обмеженнями через стан здоров’я

За новими правилами мобілізації, військовозобов’язаних з обмеженнями через стан свого здоров’я після встановлення ВЛК ступеня придатності до військової служби можуть залучити у ТЦК або у навчальні підрозділи.



Про це повідомляє портал Міністерства оборони України Army.gov.ua.

Під час воєнного стану рішення військово-лікарської комісії про ступінь придатності громадянина до військової служби дійсне один рік від дня завершення медогляду. Хвороби, за яких військовозобов’язаний визнається абсолютно непридатним до військової служби, встановлює наказ Міноборони України №402 “Про затвердження положення про військово-лікарську експертизу в Збройних силах України” від 14 серпня 2008 року.

“Лікарі ВЛК визначають ступінь придатності до військової служби та вказують, де саме особа може служити, а де не може”, – пояснюють у повідомленні.

Якщо за рішенням ВЛК, громадянин визнаний придатним до служби, але з певними обмеженнями через стан здоров’я, його можуть направити:

на військову службу у підрозділи забезпечення на військову службу у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП);
на військову службу у навчальні підрозділи тощо.
В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також:  Астролог здивував передбаченням про закінчення війни в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.