facebook

Затверджено скорочені освітні програми з українознавчих предметів

Затвердили скорочені освітні програми з українознавчих предметів.



Для нас було і є пріоритетом створити всі умови для того, щоб кожна українська дитина, незалежно від місця перебування, мала доступ до української освіти. Адже це також і фундамент для формування національної ідентичності.

І одне з головних завдань – забрати подвійне навантаження з дітей, які навчаються за кордоном та водночас продовжують навчатися в українських школах.

Саме тому зміст скорочених програм побудовано таким чином, що діти здобуватимуть основні знання з визначених предметів та зможуть продовжувати навчання в українських школах.

Також програми допоможуть здобути потрібні знання учням, які пропустили навчання або тривалий час не вчилися за українськими програмами.

Тобто програми підходять як дітям за кордоном, так і дітям, які вимушено перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Програми й методичні рекомендації вже доступні для педагогів.

Вони сформовані на основі модельних навчальних програм, рекомендованих Міністерством освіти і науки України, з української мови та української літератури для 5–7 класів, історії України для 5–6 класів, географії для 6–9 класів, навчальних програм із зазначених предметів для 8–11 класів, затверджених МОН.

І головне – дитина, що навчається за скороченими програмами, має право на зарахування оцінок з інших предметів, які вивчала за кордоном.

Рекомендації щодо зарахування ми невдовзі опублікуємо на сторінках МОН.

Автор: Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України.

Читайте також:  Бонуси та доплати: кому з вчителів пропонують нововведення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.