facebook

Заклади освіти мають продовжувати навчання: уряд доручив МОН забезпечити профтехи генераторами

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль закликав Міністерство освіти та науки забезпечити заклади освіти генераторами. Він зауважив, що особливо це стосується профтехосвіти, де важливо продовжувати офлайн навчання.



Про це посадовець написав в офіційному Telegram-каналі. Він зауважив, що нині окрема увага приділяється забезпеченню автономного живлення закладів освіти.

“Продовжуємо забезпечувати критичну інфраструктуру альтернативними засобами генерації. Окрема увага — забезпеченню автономного живлення закладів освіти. Особливо це стосується профтехосвіти, де важливо продовжувати офлайн навчання. Зараз у нас на 606 закладів профтехосвіти є 1417 генераторів. Завдання МОН та місцевій владі — забезпечити необхідні ресурси для роботи цих генераторів”, – зазначив Шмигаль.

Нагадаємо МОН звернулося до університетів та коледжів з рекомендаціями щодо проведення наступного навчального року. Зокрема, розпочати заняття пропонується у першій половині серпня, за виключенням першокурсників. Також пари, за можливості, варто проводити по суботах у теплі місяці. Мета таких кроків полягає у забезпеченні підготовки закладів освіти до проходження осінньо-зимового періоду. Тож освітнє відомство рекомендувало адаптувати графік навчання задля економного використання енергоресурсів.

Читайте також:  Лісовий зробив заяву про скорочення кількості та осучаснення предметів у школах

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.