facebook

У Чернівцях зміниться майже 30 директорів шкіл: що трапилось

Керівниця управління освіти міської ради Ірина Ткачук повідомила, що через два роки в Чернівцях відбудеться конкурс на заміну директорів майже у 30 школах. За її словами, у 2021 році очільників закладів освіти було обрано строком на шість років, тож згодом їхній контракт завершиться.



Про це посадовиця повідомила на пресконференції. Вона зазначила, що під час воєнного стану конкурс не проводиться, але в такому випадку будуть призначатися виконувачі обовʼязків.

“Нас чекає хвиля заміни директорів у ліцеях та гімназіях буквально через два роки. Під час війни не проводиться конкурс. Сподіваємося, що війна завершиться. І навіть не будемо чекати два роки, а якомога швидше почнемо, щоб встигнути на 30 шкіл провести конкурс. Якщо війна не завершиться, тоді будуть призначатися виконувачі обов’язків”, – сказала Ткачук.

За її словами, є частка директорів закладів освіти, які не бажають продовжувати керувати школами, проте є й ті, хто хоче залишитися. Однак посадовиця сподівається, що провести прозорий конкурс все-таки вдасться.

Вона пояснила, що раніше було безстрокове призначення на посади директорів, проте згодом цей термін змінили до 6 років.

Читайте також:  “Петре Олексійовичу, вам немає більше чим зайнятись?”: Саакашвілі каже, що Порошенко хотів його прослуховувати

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.