facebook

Якою буде погода влітку 2024 року: метеорологиня дала прогноз

Найбільше дощів та гроз може бути у липні. Загалом періоди тривалої спеки малоймовірні.



Погода в Україні влітку цього року може бути теплою, але не спекотною. Таким прогнозом поділилася метеорологиня Віра Балабух в інтерв’ю “24 Каналу”.

За її словами середня за сезон температура повітря може бути на 1-2 градуси вищою за норму.

“Відповідно до тих розрахунків які є зараз, очікується що літо в Україні може бути теплим, але не спекотним. Середня за сезон температура повітря, ймовірно, на 1-2 градуси перевищить норму”, – зазначає Балабух.

Вона зазначила, що упродовж сезону в Україні будуть помірне тепло і волога – на це впливатимуть переважаючі повітряні маси з Атлантики. У той же час, за словами метеоролога, періоди тривалої спеки малоймовірні.

“Ми бачимо, що погодні умови взимку були для нас надзвичайно сприятливі. Навіть весною до нас прийшло літо, яке нам дуже допомогло зекономити тепло і електроенергію. Є надія, що і влітку не буде великої спеки, щоб не перевантажити нашу енергосистему”, – зазначає метеорологиня.

Також вона зазначила, що поки що не прогнозується аномально великої кількості опадів влітку. Найімовірніше, кількість опадів буде триматися у межах кліматичної норми.

“Найбільш нестійкою погода в Україні буває у липні. Упродовж цього місяця спостерігається найбільша повторюваність злив, гроз, граду, шквалів. Тож і цей рік не буде винятком”, – зазначила Балабух.

Читайте також:  Різко мінятиметься: синоптики розповіли, якою буде погода у понеділок

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.