facebook

Це небезпечніше за повістку: ТЦК розсилатимуть українцям новий документ – його вигадали в законі

Українцям направлятимуть “вимоги” перед поданням позовів до судів



Українським громадянам, які всіма силами уникають явки до ТЦК, надсилатимуть ще один документ крім повістки. Вручення такого документа передуватиме судовому позову від ТЦК щодо обмеження права керування транспортним засобом. Про це пише телеграм-канал “Реальна Війна”.

Новий закон про мобілізацію, який після підписання президентом набуде чинності з 18 травня 2024 року, передбачає не лише вручення повістки військовозобов’язаним громадянам, а й отримання ними “вимоги”. Цей документ буде направлений тим, хто проігнорує зобов’язання про явку до ТЦК для проходження військово-лікарської комісії та уточнення даних.

Вручення вимоги від ТЦК здійснюватиметься лише після ігнорування громадянами правил мобілізації, передбачених чинним законодавством. Так, спочатку військовозобов’язаному громадянинові вручається повістка, або він повинен з’явитися в ТЦК для уточнення даних самостійно. Якщо він цього не зробить і не пройде військово-лікарську комісію або не уточнить своїх даних протягом 60 днів, представники ТЦК будуть змушені звернутися до поліції з вимогою доставити такого громадянина до ТЦК.

І лише у випадках, коли військовозобов’язаного громадянина неможливо доставити до ТЦК, його керівник протягом 5 днів направляє цьому громадянину у паперовій формі поштою “вимогу”.

Після вручення вимоги та у разі відсутності реакції з боку ухилянта ТЦК подадуть позов до суду для застосування до нього адміністративного покарання. Зокрема це позбавлення права керувати транспортним засобом.

Варто зазначити, що крім обмеження на керування автомобілем в уряді зараз працюють над тим, щоб також запровадити норму про обмеження у наданні низки адміністративних послуг для громадян, які ухиляються від мобілізації.

Читайте також:  Це просто ЖАХ! Він гігант! На Городенківщині до чоловіка приповз рідкісний величезний гад. ВІДЕО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.