facebook

У Раді підтримали збільшення ваги творчого конкурсу при вступі у 2024 році

У Верховній Раді підтримали збільшення ваги творчого конкурсу при вступі у 2024 році до мистецьких вишів. Погодив відповідну законодавчу правку Освітній комітет.



Нардеп та членкиня профільного парламентського комітету Юлія Гришина уточнила, що мовиться про законопроєкт #10399 про гранти на навчання. І додала, що розгляд цього документа триває складно.

У ВРУ підтримали збільшення ваги творчого конкурсу при вступі
Гришина зазначила: на засідання підготували презентацію щодо конкретизації співвідношення балів ЗНО і результатів творчого конкурсу.

Мистецькі заклади освіти піднімають питання про збільшення ваги результатів творчого конкурсу порівняно з результатами ЗНО при вступі. На сьогодні це 40/60 відповідно,
– повідомила нардеп.

За словами Гришиної, Комітет підтримав рішення щодо підняття відсотків ваги творчого конкурсу до 70%.

Підтримую цю пропозицію. Вважаю, що діти, які вступають на мистецькі спеціальності, мають знати історію, мову тощо, але переважне значення повинен мати талант,
– резюмувала членкиня Освітнього комітету.

Очільник Освітнього комітету ВРУ Сергій Бабак повідомив, що законопроєкт про освітні гранти погодили з Офісом президента. І додав, що документ подадуть для голосування парламенту у другому читанні із строком надбання чинності 1 липня 2024 року.

Читайте також:  Освітня реформа. Уряд анонсував запуск «Нової української школи» у 5-9 класах

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.