facebook

“Руйнівний холод пре в ці області, прогнозом стривожені навіть синоптики”: де буде мороз у -21 градус, дощ і снігопад

В Україну суне різке похолодання. Українцям варто готуватися до заморозків і дощів. Загалом мороз у -22 градуси фіксували у квітні фахівці за всю історію спостережень в Україні. Чи варто готуватися до подібного цього року, пояснили експерти.

Як інформує “Еспресо”, у західні, північні та частину центральних областей у четвер, 18 квітня, прийде похолодання. Крім того, майже по усій території України прогнозують дощі.

Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко.

Прогнозується, що 18 квітня у західних, північних та значній частині центральних областей України впродовж дня температура сягатиме всього +6…+12 °C. Водночас на сході температура підніметься до +24…+29 °C. Тепло буде також в Дніпрі та Кропивницькому.

На півдні вдень буде +19…+22 °C, місцями до +24 °C. На Одещині свіжіше: +17…+19 °C.

Фактично усюди через циклон та атмосферні фронти пройдуть дощі з сильним вітром, у Карпатах йтиме сніг.

“На сході опади хіба місцями, а на півдні будуть сонячні прояснення.Там, де тепліше – прогримлять грози”, – додала синоптикиня.

Погода у столиці

У Києві 18 квітня очікують поривчастий вітер, максимальна температура повітря становитиме близько +7 °C.

Прогноз до кінця тижня

Денна температура повітря в Україні надалі буде підвищуватися, а на сході вона вирівняється від +24…+28 °C до +14…+19 °C.

Вже в ніч на суботу у більшості областей України, окрім південних, очікуються заморозки.

Раніше синоптикиня спрогнозувала, що поточний тиждень в Україні, починаючи з 15 квітня, буде значною мірою холодним, вітряним і дощовим. У деяких регіонах навіть можливий мокрий сніг.

Як інформує “Today.ua,”, після незвичної для квітня спеки в Україну прийшло похолодання. Холод насувається із заходу, стрімко знижуючи температуру повітря. Водночас синоптики попереджають про ймовірні заморозки наприкінці тижня. Якщо цей прогноз справдиться, то врожай фруктів у садах зазнає значних втрат.

Читайте також:  Сильний дощ та хуртовини: На Прикарпатті оголошено штормове попередження

Отже, прогноз погоди від Гідрометцентру не вельми сприятливий.

В Україні цьогоріч, як ніколи рано, розквітли плодові дерева. Щось лише відцвіло, а щось якраз квітує у повну силу. У таку пору плодові дерева найбільш вразливі до холоду. А спад температури нижче нуля загрожує ніжним суцвіттям та зав’язі загибеллю. Тим часом синоптики попереджають про можливі заморозки найближчими ночами.

“Найбільша ймовірність заморозків – у ніч на 19-те та у ніч на 20-те квітня”, – попередила у соцмережі синоптик Наталка Діденко.

У четвер, 18 квітня, дощі охоплять усю територію України. Вкупі з прохолодним повітрям вони добряче вистудять захід України та майже вирівняють денну температуру з нічною. Упродовж доби ртутний стовпчик там коливатиметься від +4 до +8 градусів.

На сході та півдні України, незважаючи на опади, завтра ще зберігатиметься тепла погода: від +12…+15 вночі до +21…+27 удень.



Відчутно холодніше стане на всій території в п’ятницю, 19 квітня. На сході денна температура не підніметься вище +14…+19 градусів, а нічна становитиме +8…+11.

Та найбільше холод відчуватиме захід країни. Навіть вдень там очікують не вище +4…+7 градусів. А вночі ртутний стовпчик впаде до +1…+3, а подекуди й до нуля градусів. Саме у ці дві ночі, проти 19 і 20 квітня, існує найбільша ймовірність ранкових заморозків.

“Заморозки в другій половині тижня можливі, якщо не прикриє небо хмарами”, – попередила синоптик.

Отже, якщо вітер не розвіє хмари, то вони вкриють землю захисним екраном. Тоді садівники зможуть перевести подих.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.