facebook

Не лише вдома, а ще й на роботі підловлять: де можна нарватися на повістку – українців попередили

Хто і де може видавати повістки військовозобов’язаним громадянам
В Україні через війну оголошено військовий стан, а також запроваджено спільну мобілізацію. Як стало відомо, в Україні ухвалили скандальний закон про мобілізацію, який змінить життя пересічних громадян. Де і як будуть видавати повістки, розповідає ТЦК у Фейсбуці.


Як повідомляється, повістки військовозобов’язаним можуть вручати не лише співробітники територіальних центрів комплектування. Це можуть робити виконавчі органи сільських, селищних та міських рад щодо розпорядження відповідного ТЦК.

Зразок повістки регламентований постановою Кабінету міністрів №1487. Але там не вказано конкретних місць її виписки чи вручення. Тому вручити повістку можна як за адресою проживання громадянина, так і за блокпостом або за місцем роботи.

Повістку можуть виписувати не лише центри комплектування, а й виконавчі органи сільських, селищних та міських рад за розпорядженням відповідного ТЦК та СП.

Фактично вручати повістки представники органів місцевої влади можуть за місцем проживання.

Сама повістка має бути повністю заповнена, тобто містити всі необхідні дані – прізвище, ім’я, по батькові військовозобов’язаного, дату, час та адресу прибуття та підпис начальника ТЦК або керівника органу місцевого самоврядування, скріплений печаткою.

Зазначається, що частина даних може бути внесена до повістки заздалегідь для прискорення процедури. Адже якщо громадянина зупиняють на блокпості, начальник ТЦК не може терміново приїхати туди, щоб скріпити повістку своєю печаткою.

Читайте також:  Вже з 1 вересня: Які повістки масово роздаватимуть всю осінь

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.