facebook

Яким областям загрожує відключення світла по 6 годин: експерт зробив невтішний прогноз

Одразу кілька областей можуть залишитися без електроенергії.



В Україні без електроенергії можуть залишитися 4 області, у разі, якщо не будуть зроблені додаткові перетини через Дніпро.

Про це розповів голова правління Асоціації “Нафта та Газ України”, експерт з енергетики Андрій Закревський в етері Еспресо.

“У нас з маневрової генерації залишилося буквально 12% від того, що було ще місяць тому, тобто є тільки базова електрогенерація, це атомні електростанції. Наступного року у нас є 12 областей України, в яких гарантовано будуть відключення електроенергії понад 6 годин на добу”, – йдеться в повідомленні.

Серед областей в яких будуть відключення – Сумська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Одеська.

“Якщо ми не зробимо додаткові перетини через Дніпро, то будуть 4 області зовсім без електроенергії”, – зауважив експерт з енергетики.

Також, за його словами, після ворожих ударів були відновлені два єдиних трансформаторних вузла, які є на півдні країни.

“Звичайно, по цих вузлах ударять. Я сказав, що у Миколаївській, Херсонській та Одеській областях не буде світла взимку, тому що ми там не розосередили ці вузли. Відразу можу сказати, що ворог 100% по них вдарить, а ще буде бити по перетинах, які будуть йти через Київ і далі через Дніпро”, – додав Андрій Закревський.

Зазначимо, агресорка Росія навесні поновила масовані атаки на енергетичну інфраструктуру України. Саме тому українцям потрібно готуватися до будь-яких сценаріїв навесні та влітку.

Читайте також:  В Україні орендна плата за землю зростатиме після відкриття ринку землі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.