facebook

Мобілізація жінок: усіх від 18 до 60 можуть вписати в новий реєстр військовозобов’язаних

До е-реєстру військовозобов’язаних внесуть дані й про жінок
Днями 2 квітня президент України Володимир Зеленський підписав важливий законопроєкт №10062 щодо запуску в країні е-реєстру військовозобов’язаних. До нього, зокрема, буде внесено інформацію і про жінок.



У тексті законопроєкту прописано, що до цього електронного реєстру будуть вносити інформацію про всіх військовозобов’язаних громадян віком від 18 до 60 років.

Це означає, що туди вноситимуть дані й жінок. Однак далі йде роз’яснення, що хоча в е-реєстрі й будуть дані про всіх громадян зазначеного віку, оператори реєстру, а саме Міноборони України, Генштаб, ЗСУ, СБУ, Служба зовнішньої розвідки — будуть зобов’язані видалити інформацію про тих громадян, які не є військовозобов’язаними.

Таким чином, у реєстрі військовозобов’язаних будуть дані про всіх громадян, адже до нього автоматично надходитимуть дані про громадян з різних державних органів: Податкової служби, Міносвіти, МВС, Мін’юсту, Пенсійного фонду та інших державних установ.

Тобто, якщо українець отримає посвідчення водія, диплом про вищу освіту, ще якийсь документ державного зразка, автоматично про нього надходитимуть дані до Реєстру.

Крім того, Реєстр також взаємодіятиме з Єдиним державним демографічним реєстром для верифікації інформації про фізичну особу.

До Демографічного реєстру вноситься унікальний номер запису, який є цифровим. Цей незмінний ідентифікатор людини допомагає швидко та правдиво встановити особу людини.

Він надається при оформленні біометричного паспорта або ID-картки або при оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Повідомляється, що дані Реєстру про громадян зберігатимуться у “хмарному” сховищі за кордоном.

Читайте також:  Чи можуть в Україні мобілізувати чоловіків з ІІІ групою інвалідності: роз'яснення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.