facebook

Заступник директора з навчально-виховної роботи не може бути керівником дошкільного відділу НВК

Чи правомірне застосування в НВК (загальноосвітний навчальний заклад I-III ступенів – дошкільний навчальний заклад) заступника директора з навчально-виховної роботи як керівника (дошкільного відділу), так як в типових штатних нормативів дошкільних навчальних закладів наказ 1055 від 04.11.2010 року, такої посади непередбачено?

Відповідно до Положення про Навчально-виховний комплекс, затверджений постановою КМУ від 12.03.2003 № 306, НВК – це навчальний заклад, що забезпечує реалізацію права громадян на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти. П.15 зазначеного Положення визначено, що керівництво навчально-виховним комплексом здійснює його директор. Заступник директора, який відповідає за діяльність дошкільного підрозділу, повинен мати відповідну вищу педагогічну освіту. Таким чином, призначення окремого керівника не передбачено.

В свою чергу п. 17 зазначеного документу встановлює, що учасниками навчально-виховного процесу в навчально-виховному комплексі є діти дошкільного віку, учні, керівники, педагогічні, медичні та інші працівники й спеціалісти, батьки або особи, які їх замінюють. Статус учасників навчально-виховного процесу, їхні права й обов’язки, визначаються законодавством про освіту, працю, статутом навчально-виховного комплексу.

Тож потрібно врахувати, що НВК не передбачені Законом України “Про повну загальну середню освіту”, тому будуть перепрофільовані, наприклад у заклад освіти із дошкільним підрозділом.

Дошкільний підрозділ не є юридичною особою. Його керівництво, як правило, здійснює директор закладу освіти.

Отже, заступник директора з навчально-виховної роботи не може бути керівником дошкільного відділу НВК. Разом з тим, за наявності відповідної освіти, він може бути призначений відповідальним за його діяльність.

Джерело:



U-LEAD консультує

Читайте також:  Діти починають брехати: вчитель пояснив, чому мобільні телефони в класі – завжди погана ідея

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.