facebook

Українських учителів терміново кличуть на роботу за кордоном

На українських вчителів чекає термінова робота за кордоном. Для них відкриті вакансії в 30 містах, що розташовані в 17 різних країнах. Освітян з України закликають допомогти у проведенні національного мультипредметного тесту (НМТ) за кордоном.



Про це йдеться на офіційному порталі УЦОЯО.

Українським дітям, які через війну опинилися за кордоном, дали можливість пройти тестування за програмою середньої школи разом зі своїми однолітками в Україні. Склавши НМТ, вони зможуть претендувати на навчання в будь-якому з українських вишів.

Завдяки допомозі іноземних партнерів Міносвіти України змогло організувати за межами нашої країни тимчасові екзаменаційні центри (ТЕЦ) у 57 містах 32 країн, де знайшли собі прихисток українські біженці.

У цих центрах молоді українці зможуть скласти такі тести:

НМТ (національний мультипредметний тест) – вступний тест на 1-й курс українських вишів;
ЄВІ (єдиний вступний іспит) – вступне випробування до магістратури;
ЄФВВ (єдине фахове вступне випробування) – ще одне вступне випробування до магістратури.
Проте тестування потребує не лише місця проведення, а й фахівців (педагогів), які займатимуться його організацією та проведенням. У деяких містах із цим допомогли місцеві партнери. Водночас, ще в 30 містах 17 країн вакансії для проведення тестів не заповнені. Тому УЦОЯО звернувся до співгромадян, які мають педагогічну освіту та могли би допомогти у проведенні НМТ та інших тестів.

“Якщо ви в червні-липні перебуватимете в одній із країн, де заплановано проведення національного мультипредметного тесту та вступних випробувань до магістратури, просимо вас підтримати українську молодь і допомогти нам у проведенні тестування”, – йдеться у повідомленні.

Як зареєструватися для участі в роботі ТЕЦ та що обіцяють вчителям
Освітянам, які зацікавилися такою роботою, потрібно заповнити</a rel=”nofollow”> спеціальну форму. Організатори НМТ її розглянуть і вийдуть із ними на зв’язок.

Читайте також:  В Україні анонсували підвищення зарплат вчителям

Зі свого боку вони обіцяють:

провести невеликий навчальний курс із тими, хто буде відібраний;
оплатити працю (якщо людина має педагогічну освіту і є громадянином України).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.