facebook

Батьки, увага: школярам роздадуть ноутбуки, що потрібно знати

Школярам роздадуть ноутбуки
Українським дітям для навчання обіцяють роздати ноутбуки. Батькам варто знати, хто зможе отримати гаджет, і що для цього потрібно. Деталі опубліковані в Telegram-каналі МОНограм.


Благодійна організація “100% життя” та гуманітарна організація “Українська посмішка” за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України реалізують проєкт “Надання цифрових документів для подолання відставання у навчанні, соціально-емоційному розвитку, а також оцінки стану психічного здоров’я”.

Вказується, що ноутбуки будуть роздані дітям із сільської місцевості у кількості 35 тис. осіб із найуразливіших категорій населення.

Девайси спрямовані на розвиток читання та навчання української мови, вже знаходяться в Україні. Вказується, що перші 80 ноутбуків із них уже передано до 9 шкіл прифронтових громад Запоріжжя. Також у Дніпропетровській області ще 18 шкіл отримали 182 планшети.

Ці девайси забезпечуватимуть онлайн, а також змішане навчання для 35 тис. дітей у 6 областях України: Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській та Херсонській.

За даними, приблизно 2 млн дітей продовжують навчатися онлайн або у змішаному форматі. З них 327 тисяч пропускають заняття або можуть взагалі не відвідувати, оскільки не мають ноутбуків.

У зв’язку з цим Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) надав понад 1500 ноутбуків 25 громадам Миколаївської області для забезпечення освітнього процесу.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім підкреслив, що організація очного навчання та активностей для школярів є пріоритетним напрямком. Він зазначив, що потрібно зробити все можливе, щоб дати дітям шанс здобувати знання навіть за умов війни.

Читайте також:  "Я за свою дитину вб'ю": у Черкаській області жінка відлупцювала школяра, бо в її доньку влучили сніжкою

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.