facebook

Повістки чекати не потрібно: всіх чоловіків попередили – зобов’язані самі з’явитися в ТЦК

Під час військового стану в Україні військовозобов’язані, призовники та резервісти мають відповідальність самостійно звертатися до ТЦК. Це необхідно, зокрема, для оновлення своїх особистих даних, таких як місце проживання. Крім цього, їм слід перевіряти свої персональні дані за обліковими записами ТЦК не рідше ніж один раз на п’ять років.



Про це повідомляє сайт РБК – Україна.

Призовникам, військовозобов’язаним та резервістам заборонено змінювати місце проживання з моменту оголошення мобілізації та під час воєнного стану без попереднього дозволу відповідного керівника ТЦК. Ця процедура визначена для забезпечення ефективної організації та контролю над мобілізаційними заходами та збереженням потрібної інформації про військовозобов’язаних.

Під час військового стану військовозобов’язані, призовники та резервісти повинні негайно повідомляти ТЦК та оновлювати свої дані про фактичне місце проживання у разі переїзду в іншу місцевість.

Цю процедуру слід виконувати особисто з урахуванням усіх вимог та встановлених строків. Це також включає звіряння персональних даних з обліковими записами районних (міських) військкоматів, що рекомендується проводити не рідше одного разу на п’ять років.

Якщо ви переїжджаєте або реєструєте місце проживання в іншому місці, вам також необхідно особисто з’явитися у семиденний термін з дня прибуття в нове місце проживання з усіма необхідними документами до відповідного ТЦК та Служби Призову для оформлення військового обліку, – пояснює Скумадчук.

Якщо чоловік відвідує ТЦК або Службу Призову вперше самостійно з метою оновлення своїх даних або оформлення військового обліку, його також можуть мобілізувати. У цьому випадку мобілізація можлива, якщо особа не має підстав для отримання відстрочки від призову до військової служби, передбачених законодавством.

Згідно з практикою, після успішного проходження військово-лікарської комісії більшість громадян України отримують мобілізаційне розпорядження, оскільки воно може бути видане тільки після отримання висновку про придатність або обмежену придатність для військової служби.

Читайте також:  У Маріуполі загuнув чемпіон з боксу і суддя IBA: в його будинок потрапив російський снаряд

Також є новина, повторна ВЛК наразі скасовується.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.