facebook

В Україну йдуть заморозки: синоптик повідомив, де та коли буде “мінус”

Температура знизиться до 0…-3 градусів.



Синоптичні процеси в Україні міняються, тож африканське тепло, яке охопило нашу країну напередодні, пішло геть. Найближчими днями температура знижуватиметься, подекуди навіть очікуються заморозки.

Як повідомив у коментарі Погода УНІАН синоптик Ігор Кібальчич, в середньому температура впаде на 5-10 градусів як вночі, так і вдень.

В період з 4 по 6 квітня заморозки найбільш ймовірні у північних, центральних та місцями східних регіонах.

Погода 4 квітня

За прогнозом Ігоря Кібальчича, що опублікований на порталі meteoprog, у четвер невеликі дощі можливі у північних областях, вдень також у Карпатах та на Закарпатті.

На решті території України у цей день буде без істотних опадів. Вітер очікується переважно західної чверті, 5-10 м/с.

Температура повітря вночі буде +5…+10 °С, а у західній частині похолоднішає до +1…+6 °С. Вдень повітря прогріється до +10…+15 °С, у південних та східних областях стовпчики термометрів покажуть +16…+21 °С. На півночі України вдень буде лише +4…+9 °С.

Погода 5 квітня

У п’ятницю, 5 квітня, у західних, північних, вдень місцями у центральних областях очікуються невеликі дощі. На решті території країни без опадів. Вітер буде західний, північно-західний, 5-10 м/с.

“Температура повітря вночі +3…+8 °С, у північних областях місцями заморозки 0…-3 °С”, – повідомив Кібальчич.

Вдень напередодні вихідних буде +13…+18 °С, а у південній частині та у Криму температура підвищиться до +17…+22 °С.

Сьогодні, 3 квітня, після аномального тепла температура в Україні знизиться до нормальної квітневої. Про це каже синоптик Наталка Діденко. За її даними, це невелике похолодання триватиме щонайменше три дні, але вже на вихідних очікується підвищення температури.

Читайте також:  В Україну йде нестерпна спека: синоптики назвали регіони, де буде найтепліше

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.