facebook

Ігор Лікарчук: Знову українське вчительство отримало гарного ляпаса і черговий привід для суспільної дискредитації

Автор:  Ігор Лікарчук



, екскерівник Українського центру оцінювання якості освіти

Знову українське вчительство отримало гарного ляпаса і черговий привід для суспільної дискредитації. Майже половина тих, хто відважився сертифікуватися задля 20% надбавки до зарплати, не пройшли тестування. Це є жах!!!!

Зважте, що мова йде, очевидно, про кращих вчителів. Адже далеко не кожен педагог, який навіть має велике бажання пройти сертифікацію, може отримати таку можливість. Між іншим, це і про рівність прав. Бо є квоти, відбір, складання списків і т.д. і т.п. Я категорично НЕ ВІРЮ в те, що майже половина хороших вчителів виявилися настільки безграмотними, що не пройшли тестування. Не памʼятаю випадків, щоб за всю історію ЗНО половина абітурієнтів провалили якийсь тест. А тут вчителі???????

І тому в мене виникають серйозні та обґрунтовані підозри, чи є адекватними ті тести, які педагоги виконували? Якби у нас був справжній освітній омбудсмен, дієві профспілки та зубасті і не прикормлені ГО, то вони б створили комісію із фахівців, включаючи тих, хто насправді розбирається у педагогічних вимірюваннях, для того, щоб дати відповідь на питання: «Інструмент, яким міряли рівень знань педагогів, котрі хочуть сертифікуватися, якісний чи ні?» А так, як цього не буде, то отримуйте, шановні колеги, чергового ляпаса. І месидж всьому суспільству: українське вчительство безграмотне. Як із цим жити українським учителям?

Однак і захистити українського вчителя також нікому.

Читайте також:  На Прикарпатті у школу заповзли отруйні гадюки: Ловили вчителі та рятувальники

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.