facebook

“А педрада? А подвір’я школи прибрати?” У мережі виникла дискусія через канікули для вчителів

В одній із соціальних мереж виникла дискусія через канікули. Колишній очільник Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук попросив користувачів поділитися, чи відпочивають десь не лише школярі, але й вчителі.

Виявилось, що такі заклади є, проте існують і такі, де педагоги мають відвідати за цей час педради, засідання шкільних методичних обʼєднань і ще прибрати подвірʼя.

Поділитися досвідом освітян Лікарчук закликав у Facebook. Немало користувачів запевняли, що багато чого залежить від керівника закладу освіти, який ухвалює рішення, – дати відпочити вчителям чи ні.

“Чи знайдеться хоча б одна школа в Україні, у якій весняні канікули є не лише для учнів, а для вчителів також. Поділіться такою неймовірною для українських реалій історією”, – написав колишній очільник УЦОЯО.

“А ще обов’язково нарада, педрада, педчитання, засідання ШМО тощо. І подвір’я школи теж треба прибрати”, – відповіла одна із педагогинь.

Її підтримали й інші колеги, які іронізували з того, що вчителі “і так нічого не роблять”.

“Ні, ми на роботі. А що вчителі мають відпочити? Вони і так нічого не роблять”.

“У нашій школі теж тиждень праці, атестація, робота з документами, педрада, засідання МО, тренінги. Хто хоче відпочити, той пише за свій рахунок, економить кошти для адміністрації ОТГ”.



“Оце так. Які канікули? Щодня вигадували якісь засідання м/о, засідання супроводу інклюзії, то ще якась фігня, аби не дай Бог, щоб вчитель знайшов час для себе. На зимових канікулах взагалі було все під “розписку в журналі”, поки не запитала, чи я часом не в тюрму приходжу”.

Водночас відгукнулись керівники закладів освіти та педагоги, які розповідали про інший досвід свого вчителювання.

Читайте також:  Бонуси та доплати: кому з вчителів пропонують нововведення

“Є, звичайно! Все залежить від керівника закладу, який дбає про людей”.

“У понеділок проводимо педраду й до кінця тижня вчителі вільні”.

“У нашому ліцеї вчителі теж на канікулах! А я із заступниками працюю. Хоча потурбуюсь і про моїх адмінколег”.

Знайшовся й той, хто зазначив, що педагоги відпочивають цілий рік.

“Для деяких вчителів канікули цілий рік. Навіть не переймаються своєю роботою, прийшли, щось пробубніли, повітряна тривога, робіть вдома. Зарплату отримали практично як відпускні”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.