facebook

У школах України з’явиться новий предмет: з 2025 року його вивчатимуть учні 8-9 класів

Українські школярі 8-9 класів з 2025 року вивчатимуть предмет “Підприємництво та фінансова грамотність”. Учні зможуть опанувати теми взаємодії з банками, запуск бізнесу, цінні папери тощо.



Про це розповіли на конференції FinLit Forum, повідомляє Міністерство освіти та науки на офіційному сайті. За словами директора директорату шкільної освіти Ігоря Хворостяного, із запровадженням Нової української школи для дітей кожного віку вводяться завдання з фінансової грамотності, які допомагають опановувати цей предмет. Зокрема, школярі молодших класів на уроках в ігровій формі вчаться планувати покупки, рахувати гроші, відкладати їх тощо. З 8 класу програма стане глибшою.

“Фінансова грамотність – це знання та уміння, без яких складно жити в сучасному світі. Ще донедавна цій темі не приділяли належної уваги в школах, давали фрагментарні знання. З початком реформи “Нова українська школа” ситуація змінюється. Фінансова грамотність є наскрізною лінією в навчанні вже з 1 класу. Діти змалечку в ігровій формі вчаться планувати покупки, рахувати гроші, дізнаються, що їх можна збирати, тобто відкладати покупку на майбутнє тощо. Для кожного віку дітей є свої завдання і підходи до викладання. З 8 класу школи зможуть запровадити прицільний курс фінансової грамотності, який передбачає опанування складніших тем: взаємодію з банками, запуск бізнесу, цінні папери тощо”, – сказав Хворостяний.

Він додав, що МОН постійно підтримує ініціативи, спрямовані на підвищення фінансової грамотності дітей та молоді.

Тим часом керівник Національного банку України Андрій Пишний підкреслив, що це вагомий крок до розвитку фінансово здорового суспільства. Він зауважив, що це допоможе дітям зважено ухвалювати фінансові рішення, ставити цілі та уникати шахрайства.

“Уже незабаром щорічно приблизно 800 тисяч учнів у всій Україні будуть навчатися зважено ухвалювати фінансові рішення, раціонально керувати грошима, заощаджувати, ефективно управляти своїми боргами, уникати шахрайства, ставити фінансові цілі та працювати для їхнього досягнення”, – зазначив Пишний.

Читайте також:  Дітей не пускають до туалету, всюди розвісили замки: батьки дізналися про справжнє пeклo в українських школах і прозріли

За його словами, НБУ проводить чимало заходів для підтримки громадян у питаннях фінансової грамотності і буде робити це і надалі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.