facebook

По три дитини у кожній сім’ї – Шмигаль про подолання демографічної кризи

Це кількість, яку прем’єр вважає оптимальною для «прекрасних майбутніх перспектив»



Демографічна ситуація в країні вкрай складна.

На жаль, люди гинуть через цю повномасштабну війну. На жаль, ми втратили і тих людей, які покинули Україну з дітьми. Понад мільйон українських дітей перебуває за кордоном. Задача — повернути ці сім’ї, повернути цих дітей, а також мотивувати українців народжувати якомога більше діточок, для того, щоби Україна процвітала у своєму мирному майбутньому після нашої перемоги, – сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Розв’язувати цю проблему можна передусім завдяки збільшенню народжуваності.

Загалом в кожній українській сім’ї має бути не менше трьох дітей для того, щоб Україна мала прекрасні майбутні перспективи, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт для збільшення виплат за народження дитини. За словами прем’єра гроші на ці потреби планують залучати з-за кордону.

Звісно, держава буде підтримувати молодих батьків. Ключовим фактором, який має вирішальний вплив на рівень народжуваності, відповідно до всіх досліджень, є стабільність та безпека. Коли людина має прогнозованість та безпеку, рішення щодо того, щоб завести дитину ухвалюються простіше, – пояснив Шмигаль.

Наразі за народження дитини в Україні виплати становлять 41 тис. 280 грн незалежно від кількості народжених дітей у сім’ї. Цей показник не змінювався від 2014 року.

Якщо новий законопроєкт приймуть – виплати родинам прив’яжуть до прожиткових мінімумів. А саме, 150 прожиткових мінімумів за першу дитину в родині, 100 – за другу та 50 – за третю і кожну наступну. Таким чином, за народження першої дитини держава планує виплачувати майже 400 тис. грн допомоги, – додав Шмигаль.

Нагадаємо, за останні 10 років народжуваність в Україні зменшилася на 40%.

Читайте також:  На Полтавщині двоє школярів потрощили десятки надгробних плит на кладовищі

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.