facebook

Тепло скасовується: насувається люта стихія — все знову засипле снігом

В Україну йде нова хвиля снігопадів
На початку нового тижня погода може суттєво змінитись, знову може випасти сніг. Про це свідчать дані сервісу моніторингу погоди Ventusky.


Прогнозується, що пройдуть у низці областей України незначні снігопади. Крім того, вночі можуть бути невеликі заморозки.

У понеділок, 18 березня, на заході України очікується мінлива хмарність, місцями опади дощу з мокрим снігом. Поривчастий південно-східний вітер.

Згідно з картами, у вівторок, 19 березня, снігом вже може накрити Житомирську та Чернігівську області. Снігопади триватимуть у Рівненській, Львівській та Тернопільській областях. Вночі можливі незначні заморозки та пориви вітру.

Укргідрометцентр прогнозував, що у березні 2024 року буде тепліше, ніж зазвичай, а кількість опадів очікується в межах норми.

Середня місячна температура повітря становитиме +1…+7, це на 1-2° вище за норму. За місяць може випасти 30-60 мм, у Карпатах подекуди 71-107 мм опадів, що в межах норми.

За прогнозом Укргідрометцентру, з середи, 20 березня синоптики попереджають про похолодання. Особливо це стосуватиметься жителів західних та центральних, а також північних областей.

По всій Україні експерти прогнозують дощ, який подекуди йтиме зі снігом. На Заході температура коливатиметься від 0 до -2 вночі та від 2 до 9 тепла вдень. Напрям вітру буде північно-західний зі швидкістю орієнтовно 3 – 8 метрів за секунду.

У східних регіонах температура повітря сягатиме від -1 до +5 вночі, а також від +5 до +12 вдень.

Синоптик Укргідрометцентру Наталя Птуха в інтерв’ю NV поділилася, що лютий був дуже теплим для цього часу року, березень – перехідний місяць, тому можливі погодні сюрпризи надалі у вигляді снігопадів та холодів.

Читайте також:  Долар зробив щось неймовірне, курс валют гіршає з кожним днем: експерти сказали, яка ситуація в обмінниках

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.