facebook

Чому вихователі з зарплатою 3 тисячі гривень залюбки ходять на роботу

Заступниця міністра освіти з питань дошкільної освіти Євгенія Смірнова розповіла, що вихователі, попри те, що можуть отримувати зарплату в 3 тисячі гривень, ходять на роботу, бо мають там віддачу.



За її словами, діти щодня обіймають педагогів та кажуть, що вони найкращі, а в жодній іншій професії такого немає.

Про це Смірнова розповіла в інтервʼю NV. Вона зауважила, що одна з основних проблем дошкілля в Україні зараз – це зарплати вихователів, адже якщо порахувати середню суму, яку вони можуть отримувати, то вона не перевищуватиме 7,9 тис. грн.

“Важко не помітити, так би мовити, слона в кімнаті. Одна з головних проблем в сфері дошкілля – це заробітна плата. Середня зарплата вихователя по країні – 7,9 тис. грн. Але ж це середня, буває й таке, що люди отримують по 3−3,2 тис. грн. Після розмов з багатьма вихователями та виховательками, методистами я зрозуміла: у жодній іншій професії ви не знайдете такої віддачі, яку вам дадуть діти. Бо ти приходиш на своє робоче місце, а тебе обіймають і кажуть, що ти найкраща та найдобріша”, – розповідає заступниця Лісового.

Вона зізналася, що довго не могла цього зрозуміти, проте нині впевнена, що вихователів на такій роботі тримають саме діти.

Посадовиця додала, що нині в Міністерстві освіти та науки опрацьовують план підвищення зарплат й мають вже певні напрацювання.

За її словами, у професії не мало залежить від визнання суспільства, хоча основна увага прикута до заробітних плат. Проте вона запевняє, що спеціальність вихователя надважка, адже вони мають по 40 годин на тиждень роботи та несуть кримінальну відповідальність за життя та здоровʼя дітей.

Читайте також:  Кабмін відклав значне підвищення окладів учителів ще на рік

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.