facebook

Ухилянтів таки залишать без прав та машин: що надумали у Раді

Ухилянтів збираються позбавляти водійських прав
Комітет Верховної Ради України підтримав правку до закону про мобілізацію щодо механізмів притягнення до відповідальності за ухилення від військової служби. Наразі ухилянтів, які проігнорували повістку від ТЦК, позбавлятимуть прав на керування транспортними засобами. Про це повідомляється у телеграм-каналі “Батальйон “Монако”.



На запитання щодо нових правок до законопроекту про мобілізацію відповів народний депутат Олександр Федієнко, розповівши про ще одне покарання за ухилення від служби. За словами Нардепа, він особисто наполягав на тому, щоб правку про позбавлення прав за ухилення внесли до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Відповідно до схваленої Комітетом Верховної Ради правки, тепер у разі ухилення від військової служби ТЦК отримає право подавати відповідну інформацію про порушника до правоохоронних органів. Ці дані внесуть до відповідної інформаційної бази.

Подальший механізм покарання порушників закону діятиме так. Після того, як ТЦК вручило повістку, а її одержувач це проігнорував і не з’явився до ТЦК і Військово-лікарської комісії, інформація про ухилянта перейде в базу поліції.

Далі в базі, при, наприклад, затриманні або перевірці документів співробітниками поліції, з’являється інформація про те, що людина ухиляється від військового обов’язку, і у неї перевіряється наявність прав водія.

Після цього на порушника чекає адміністративна відповідальність, а саме позбавлення його посвідчення на право керувати транспортними засобами.

Тепер Комітет Верховної Ради повинен перевірити, чи буде норма про позбавлення прав водія працювати фізично, оскільки, за словами Олександра Федієнка, можна залишити норму, а механізми її виконання вже можуть бути відсутніми.

Варто зазначити, що згідно з правками до законопроекту про мобілізацію у громадян також планують забирати автомобілі для потреб військовослужбовців, якщо в одній сім’ї є два і більше транспортних засобів.

Читайте також:  Зеленський знищив скандальні схеми! Попередники в паніці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.