facebook

Батьків школярів попередили: все зміниться вже за два тижні

Стало відомо, коли у школах Києва будуть весняні канікули 2024 року
Батьків школярів у столиці України попередили, що зміниться за два тижні. Інформацію розмістив 24 канали.


Другий семестр у школах Києва розпочався з 8 січня 2024 року та закінчиться він 31 травня 2024 року. Заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський заявив, що у рамках навчального 2023-2024 року будуть і канікули.

Попереду залишилися лише весняні та літні канікули. Повідомляється, що весняні канікули у 2024 році запланували провести протягом 25 – 31 березня 2024 року.

При цьому навчальний рік у столиці України триватиме з 1 вересня 2023 року по 28 червня 2024 року, але даються перерви на канікули, атестацію та проведення компенсаторних занять. Примітно, що останній дзвінок у київських школах пролунає 31 травня 2024 року.

Далі дітям дають можливість вивчити той матеріал, який вони могли не встигнути вивчити через бойові дії, блекаути та інші причини.

При цьому Міносвіти дало можливість школам у країні самостійно в рамках цього навчального року визначати дати канікул. Тому дати можуть не збігатися залежно від регіону країни.

При цьому у Законі України “Про повну середню освіту” встановлено, що протягом навчального року у школярів має бути не менше 30 календарних днів відпочинку.

Але канікули навесні мають тривати тиждень і більшість шкіл в Україні все ж таки обрали період з 25 по 31 березня 2024 року.

Так, у Дніпрі, Харкові, Черкасах, Полтаві раніше заявляли, що дотримуватимуться дат канікул, рекомендованих Міносвіти. У Дніпрі канікули можуть настати раніше – з 23 по 31 березня 2024 року.

Варто зазначити, що Міносвіти рекомендувало очну форму навчання, якщо ситуація із безпекою це дозволяє. Але остаточне рішення ухвалюється місцевими ОДА/ОВА.

Читайте також:  “Мами не знайшли час прийти на похорон”: Троє маленьких дівчаток згоріли заживо. Покинуті напризволяще

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.