facebook

Жебрівський звинувачує у зриві виборів в Маріуполі ЦВК

Голова Донецької облдержадміністрації перепросив жителів міста за те, що вони не змогли в цей день проголосувати.

1702866



Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський відзначив провину в зриві місцевих виборів у Маріуполі Центральної виборчої комісії, яка не зайняла позицію незаангажованого арбітра, а грала на боці однієї зі сторін.

«Я говорив з паном Охендовським (глава ЦВК) в суботу і пояснював, що питання друку бюлетенів у приватній друкарні, що належить Рінату Ахметову, ставить під сумнів суспільну легітимізацію виборів. Я просив прийняти рішення щодо передруку в незалежній друкарні. Часу було достатньо, щоб забезпечити в неділю нормальний процес волевиявлення. Мене не почули», – зазначив голова Донецької області.

Павло Жебрівський вважає, що «тільки сам факт проведення виборів – це недостатня формула успіху, вони повинні бути демократичними, прозорими і чесними».

«І тому ми спостерігаємо перемогу демократичного майбутнього над авторитарним минулим в Донецькій області. Люди нарешті усвідомлюють, що господаря Донбасу вже немає. Призначати місцеву владу більше не будуть, це право належить громаді. Маріупольці сьогодні показали урок демократії всій Україні», – упевнений голова Донецької ОДА.

Водночас він перепросив жителів міста за те, що вони не змогли в цей день проголосувати.

Нагадаємо, що місцеві вибори в Маріуполі не відбулися.

Президент Петро Порошенко закликав Раду найближчим часом призначити нову дату виборів у Маріуполі до кінця поточного року.

Читайте також:  На сайті ЦВК не працює розділ з даними про кандидатів на місцевих виборах

Шукайте деталі в групі Facebook