facebook

Репетиторка з англійської пояснила, чому урок має коштувати мінімум 500 грн: думки українців розділилися

Репетиторка з англійської мови Наталія Моргунець розповіла, що додатковий урок має коштувати мінімум 500 гривень.

За її словами, потрібно цінувати свій час на підготовку до занять, оплату платформ і програм для викладання, матеріалів та податків. Вона запевняє, що якщо ставити розумні ціни за уроки, то студенти не будуть бігати від одного викладача до іншого.

Про це Моргунець написала у Facebook. Вона дивується, звідки беруться суми 70, 100 або 150 гривень, яких не існує вже років 12. Репетиторка закликала колег не псувати життя собі й іншим викладачам.

“Чому я, зі своїми сертифікатами та досвідом 10 років викладання англійської мови, мінімум ставлю 500 і то це для мене мало. Ось через тих, які знецінюють свій час і роботу, приходять і кажуть: “А не жирно вам 500 за 60 хв?”. Звідки ви берете таку ціну 150 грн? Не існує такої ціни вже років 12. Перестаньте псувати життя собі і своїм колегам! Ті, хто шукає халяву, і будуть шукати і будуть маніпулювати, що десь там дешевше! Ставте розумні ціни за уроки, які відповідають дійсності, і тоді студенти не будуть бігати від одного викладача до іншого в пошуках дешевше, а будуть цінити вашу працю”, – йдеться у дописі.

“Я працюю за чеком 800 грн/год. Запрошую на консультацію тих, хто мовчки заздрить автору допису і виправдовує себе тим, що “у людей нема грошей” або “та що подумають люди”.

“По досвіду скажу, що люди, які шукають і знаходять подешевше, взагалі не або менше цінують мою роботу, як репетитора. Постійно переносять, запізнюються, не виконують належно завдання, не готуються до занять. Тому висока ціна — це гарантія відповідальності учнів та репетиторів за навчання”.

Читайте також:  На Прикарпатті чоловік вкрав майже кілометр телефонного кабелю



“Шикарний пост! Я репетитор хімії. Зараз заняття 400грн/год. І є багато учнів! Треба цінувати себе”.

Проте знайшлись ті, хто не погоджується з її думкою і говорить, що не в усіх є можливість платити стільки грошей за додаткові уроки:

“Я не розумію в чому проблема ставити свій цінник і шукати свого клієнта. Я мама двох малих дітей і мені дорого платити 500 грн за один урок. Я сама викладаю італійську мову для початкових рівнів і беру 250 грн, хоча я знаю викладача італійської який бере 35 € за годину. І в нього, і в мене є клієнти. Але це різні клієнти і в них різний запит і платоспроможність”.

“З Вашої логіки, якщо людина має достатньо грошей для уроків по 500 грн в Україні, то вона може вчитися, якщо ні, то нехай й далі лише мріє про уроки? Я принципово для українців кажу меншу ціну, а для іноземців – більшу і в іноземній валюті”.

“Моя думка, як мами двох дітей, маркетолога за спеціальністю та людини, яка користується послугами репетиторів. Принципово не піду на заняття понад 250 грн, питання не в можливостях. Особисто я не хочу, щоб дітей вчили ходячі гаманці без будь-яких інших цінностей. Якщо людина не розуміє, що сьогодні 200-250грн – це ціна для більшості на межі, нехай працює зі своїм заможним сегментом. Там інші цінності, інше ставлення до життя, пріоритети та настанови. Нехай вчить дітей, батькам яких ок. Я від такого своїх дітей хочу обмежити”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.