facebook

Новий законопроект про мобілізацію: у Раді повідомили, кого звільнять від призову до ЗСУ

У Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглядають правки до законопроєкту №10449 про посилення мобілізації. Про те, кого звільнять від призову до ЗСУ, повідомив депутат від фракції “Голос” Роман Костенко.



Новий законопроект про мобілізацію: у Раді повідомили, кого звільнять від призову до ЗСУ – today.ua
Вказано, що у парламенті погодили звільнення від призову під час мобілізації наступних категорій громадян:

Українці, в яких є дитина/діти, батько чи мати яких померли, зникли безвісти або позбавлені батьківських прав.
Багатодітні батьки, які утримують трьох і більше дітей віком до 18 років. Виняток – боржники за аліментами довше трьох місяців.
Члени сім’ї українців з інвалідністю І та ІІ груп.
Опікуни, опікуни, прийомні батьки, патронатні вихователі, батьки-вихователі, які містять дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей-сиріт до 18 років.
Члени Комітету також розглянули додаткові повноваження поліції та дійшли висновку, що правоохоронці не повинні вручати повістки. Разом з тим вони можуть спільно зі співробітниками ТЦК оповіщати військовозобов’язаних українців та резервістів, знімати процес перевірки документів на фото та відео.

Полковник СБУ Роман Костенко уточнив, що його колеги підтримали пропозицію надати право засуджених особам, які звільнені від відбування покарання з випробувальним терміном, бути мобілізованими та приєднатися до армії. Також прийнято рішення щодо бронювання чоловіків, проте нардеп не розкрив деталей.

Залишилось обговорити положення щодо виконання військово-транспортного обов’язку та ротації, які відсутні у законопроєкті.

Читайте також:  Скільки РФ втрачає військових в Україні щодоби: Арестович розкрив реальні цифри

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.