facebook

Школярам виплачуватимуть гроші за успіхи у навчанні

У Чернігові школярам-пільговикам виплачуватимуть по 3200 гривень за відмінні результати навчання. Виплата встановлена на рівні прожиткового мінімуму для дітей та буде нараховуватися за результатами семестру двічі на рік.



Виконавчий комітет Чернігівської міськради сьогодні, 28 лютого, прийняв новий порядок виплат допомоги дітям-сиротам, позбавленим батьківського піклування, дітям загиблих захисників чи захисниць України. Про це повідомляє інформаційний онлайн-ресурс «Суспільне Новини».

Начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура розповів, що анонсована виплата встановлена на рівні прожиткового мінімуму для дітей та буде нараховуватися за результатами семестру двічі на рік.

Учням, які навчаються на 10—12 балів або мають високий рівень результатів навчання – 100 % від прожиткового мінімуму, який затверджений на 1 січня 2024 року для дітей від 6 до 18 років. І учням, які навчаються на 7—12 балів або мають достатній рівень результатів навчання — 65 %. Прожитковий мінімум для дітей від 6 до 18 років станом на 1 січня 2024 року встановлений 3 196 гривень, — сказав посадовець.

Відомо, що з бюджету громади пільговикам попередньо вже виплачували грошову винагороду за успіхи у навчанні. Це були суми від 700 і 1000 гривень щосеместру відповідно. Раніше Всеосвіта повідомляла, що загальна вартість відновлення очної освіти в Україні складе понад 14 млрд доларів. На думку аналітиків, грошова допомога має бути зосереджена на гнучких програмах надолуження освітніх втрат та психосоціальній підтримці педагогів і здобувачів освіти. Зокрема, ми розповідали про розподіл державної субвенції.

Читайте також:  «Ваша дитина не гіперактивна, вона невихований бовдур», - вчителька зі стажем поділилася весняними думками

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.