facebook

Діти починають брехати: вчитель пояснив, чому мобільні телефони в класі – завжди погана ідея

Англійський вчитель Піт Кларксон розповів, що дозвіл користуватися мобільними телефонами у класі – завжди погана ідея, адже школярі відволікаються від навчання.



Зокрема, це негативно позначається на успішності всіх дітей під час уроку. За словами педагога, деякі з учнів починають настільки переконливо брехати, аби не допустити конфіскації ґаджета, що вони би вразили британського фокусника Пола Деніелса.

Кларксон каже, що у разі, коли у школярів виявляють телефон, вони починають вигадувати різні відмовки на кшталт надзвичайної ситуації вдома, візиту до лікаря, хворих родичів, співбесіди на підробіток тощо. Вчитель у своєму листі, який опублікувало The Guardian, запевняє, що ідея дозволити носити учням телефони у школі, проте не користуватися ними, може працювати лише в ідеальному світі.

“На жаль, мій досвід показує, що деякі учні і батьки не слухаються, а значна частина з них є частими користувачами телефонів. Учням, особливо тим, що найменше потребують відволікання, майже неможливо дотримуватися добровільних умов. Вони застосовують напрочуд широкий спектр витончених і таємних методів використання телефонів на уроках, створюючи таким чином непотрібні додаткові відволікаючі фактори для класу в цілому”, – пише Кларксон.

Педагог додає, що багато років він з колегами вимагав від учнів здавати телефони на час уроку в безпечну скриньку, і це працювало. Проте сучасні “освітні” додатки стали заохочувати школярів користуватися ґаджетами під час навчання.

Кларксон запевняє, що багато вчителів засмучуються, що їхні прогнози щодо жахливих наслідків використання смартфонів дітьми у школі справдилися.

Нагадаємо, в англійських школах планують повністю заборонити користуватися мобільними телефонами під час навчання. Затверджений міністрами документ містить різноманітні способи реалізації, якими можуть користуватися вчителі та директори. Зокрема, із запропонованих варіантів діти можуть залишати ґаджети вдома, здавати їх на зберігання у недоступні шафи, або тримати телефон в особистих речах за умови, що учні не будуть ним користуватись під час уроків.

Читайте також:  Батьків школярів попередили: все зміниться вже за два тижні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.