facebook

Зарплата військовим по 200 тисяч: у Мінфіні зробили заяву

В Україні почали говорити про можливість підвищення зарплати військовим до 200 тисяч, незважаючи на те, що через війну український бюджет знекровлений, розповів в ефірі телемарафону міністр фінансів Сергій Марченко.



За словами керівника відомства, є надія на допомогу закордонних партнерів. Крім того, в Україні ще є чималий потенціал для збільшення обсягів власного виробництва, а значить і збільшення бюджетних надходжень.

Він зазначив, що і в перший рік війни, 2022-го, і згодом 2023-го уряд неодноразово вносив зміни до бюджету, збільшуючи витрати на армію. Тож і цього року, якщо знадобляться додаткові кошти, їх буде знайдено.

-Ми робимо все можливе, щоб такі кошти ми мали. Тому всі витрати, яких потребуватимуть наші військові – ми шукатимемо, – запевнив Сергій Марченко.

Раніше народні депутати внесли до Верховної Ради законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою стимулювання військової служби” (№11012), який передбачає низку доплат та пільг для військовослужбовців.

Законопроект також встановлює низку надбавок та винагород для військовослужбовців. Наприклад, ті, хто проходить військову службу під час військового стану, отримають певні доплати та надбавки залежно від тривалості та участі в бойових діях.

Крім цього, встановлюється право на одноразову грошову виплату тим, хто уклав або продовжив контракт на тривалий термін, а також додаткову винагороду для тих, хто обирає службу над звільненням за сімейними обставинами або станом здоров’я.

Проект передбачає встановлення довічного страхування для військовослужбовців та їхніх сімей, а також мінімальних розмірів пенсій щодо інвалідності для учасників бойових дій.

Крім того, військовослужбовці отримають певні пільги, такі як право на кредити для відкриття бізнесу за зниженою ставкою, пільгове розмитнення автомобілів та інші. Також у законопроекті передбачено додаткові критерії для демобілізації військовослужбовців.

Читайте також:  В Україні зросли зарплати у поліцейських: скільки платять за роботу у правоохоронних органах

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.