facebook

В українських школах з’являться супервізори: чим і кому допомагатимуть

Міносвіти України має намір надати професійну допомогу педагогам. Зокрема, вони зможуть отримувати підтримку від супервізорів.



Про це вказано у проєкті Порядку надання професійної підтримки та допомоги педагогічним працівникам у сфері загальної середньої освіти. Міносвіти пропонує проєкт Порядку обговорити громадськості.

У школах з’являться супервізори
Скористатися послугами професійної допомоги зможуть педагоги як державних, так і приватних шкіл.

Супервізор – фахівець у сфері загальної середньої освіти, який здійснює комплекс заходів з надання професійної підтримки та допомоги педагогічним працівникам,
– мовиться у проєкті.

Ним може стати педагогічний, науково-педагогічний та науковий працівник закладів освіти різних рівнів, установ та організацій. Пройти сертифікацію загалом може будь-яка особа. Але треба мати педагогічну освіту.

Для того, щоб отримати сертифікат, супервізор повинен мати вищу освіту, мінімум п’ять років педагогічного стажу та один рік практичного досвіду навчання дорослих. Можна покращити свої навички і у межах програми підготовки супервізорів.

Ініціювати супервізію у закладі освіти можуть вчителі, адміністрація, батьки та органи управління освітою.

Чим супервізор буде корисний для вчителя
Завдяки супервізії педагоги зможуть отримати фахову консультацію та допомогу в подоланні труднощів, пов’язаних із професією, та мотивації. Консультації можуть відбуватися як очно, так і дистанційно.

Зауваження та пропозиції до проєкту Порядку прийматимуть до 20 березня 2024 року.

 

Читайте також:  Жінка з Буковини створила недільну школу в Італії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.